Laguna Ingatlanközpont
ELADÓ, KIADÓ lakások, családi házak, villák, telkek

A "bérbeadathatatlanság" okai és helyzete

Laguna ingatlan | 2013, március 22 - 18:36
Ingatlanok bérbeadathatatlanságával kapcsolatosan gyűjtöttük össze, melyek a legnagyobb hibák, amelyet elkövethetnek tulajdonosok, és akár ingatlanértékesítők is ... Mi ezekre figyelünk, és tökéletesítjük folyamatosan technikánkat, Megbízóink megelégedésére, és természetesen sikerességünk érdekében!


A "bérbeadathatatlanság" okai és helyzete

Tisztelt Látogatónk

 

Ön tudja miért van az, hogy sok bérbeadni szándékozó tulajdonos közül, csak keveseknek adatik meg, hogy ingatlanukat relatív rövid időn belül - anyagi és időbeli veszteség nélkül kiadja, méghozzá az ideális bérlőnek?

A legtöbben hetekig, hónapokig hirdetik lakásukat, házukat és nem értik miért jönnek elfogadhatatlan bérlő-jelöltek, ha jönnek egyáltalán bármilyen bérlők…

Nem álom, hogy a kiadó lakását, napok – de legalábbis nagyon rövid időn belül ki lehessen adni! Vajon hogy csinálják azok akiknek ez sikerül?
 

Budai bérbeadó és eladó ingatlanokat keresünk   
Kiadná ingatlanát?
Visszahívás kérése!
 


Sok tényezőnek együtt kell működnie ahhoz, hogy jó, és egyben gyors eredmény születhessen. Ehhez sok esetben megfelelő segítség szükséges. És itt a megfelelő szó az melyen van a hangsúly!
 

Vajon mi történik azoknál, akik napok alatt megoldást találnak? Nekik miért sikerül?

  • "Jó" az ingatlan, vagy csak jól publikálják?
  • "Jó" ingatlanost választ?
  • "Jól" határozza meg az árat?
  • Felkészültebb, gyakorlottabb? ...vagy csupán bízik a képviselőjében?
     

Nos... ezek mind együtt fontosak, viszont ezen kívül további tényezőknek kell együtt állni ahhoz, hogy az eredményt elérjük! Ezt leginkább egy megfelelően kiválasztott segítséggel érheti el! Egy képzett, gyakorlott Értékesítővel lényegesen könyebb.

Egy magas szakmai tudással rendelkező, a trendeket napi szinten figyelő, és az adott városrészt otthonaként ismerő értékesítő segítsége a garancia a folyamatos és hosszú távú sikerre.

Melyek a leggyakrabban elkövetett tulajdonosi hibák?
  segíthetünk? ELADÓ az ingatlana?
Küldje el ingatlana alapadatait...
Küldje el ingatlana adatait!  Visszahívás kérése!
  Ajánlatot küldünk! KIADÓ ingatlana van?
Küldje el ingatlana alapadatait...
Küldje el ingatlana adatait!  Visszahívás kérése!
 
10 végzetes hiba, amelyet ingatlan bérbeadáskor elkövethet
Hallomások alapján dönt - Például. árral kapcsolatban
A piac "konkrét", az egyedi események pedig általában legendák... A piacnak higgyen, mint annak, aki "látott olyat, aki hallott róla"...és kérjen szakértő segítséget!
A túlárazottság alapvető hiba, de az alulárazottság is problémákat szül!!!
Úgy gondolja, hogy teljeskörűen ismeri a piacot
A bérbeadó ingatlanok piaca évenként, sőt évszakonként is változik... Aligha lehet "képben" aki nem napi szinten figyeli, foglalkozik ingatlanbérbeadással...
Nem megfelelően pozícionálja ingatlanát!
Az egyik legfontosabb a megfelelő pozícionálás bérbeadhatóság szempontjából! Valósan kell meghatározni, előre, hogy az adott kiadó ingatlan kinek lehet jó, és kifejezetten nekik kínálni!
Nem megfelelő ingatlanost választ képviselőként
Nos, erről órákat tudnánk mesélni... Ez egy bizalmi alapú kapcsolat, ahol a tulajdonos is kockáztat, méghozzá nem keveset! Az egyik legfontosabb tanácsunk, hogy beszélgessen az értékesítővel, kérdezzen mielőtt megbízást ad!
A régi, elhasznált bútor is jó lesz a bérlőnek - "csak legyen"!
Orbitális hiba, még a legalacsonyabb 50-60ezres havidíjú lakások esetében is! A lakást, megfelelő állapotba kell hozni, lokáció, méret, stílus, bútorzat tekintetében!
Nem követte a piac változásait
A gazdasági helyzet, a bérlői réteg, az adózási szabályok ... minden hat a piacra, amely akár igen jelentősen hat az árra, amelyet pedig a fizetőképes kereslet határoz meg, mennyit hajlandók fizetni a konkrét bérlők!
Úgy gondolja, hogy amit egy ingatlanos meg tud tenni, arra Ön is képes
Vajon az emberek miért nem műtik magukat, vagy családtagjaikat, és bízzák inkább orvosra? Talán mert szakember? Mert ezt tanulta? Gondolja át!
Le tudja szűrni a jelentkezők közül, hogy ki valódi bérlő, és ki csak "turista"
Ez talán az egyik legnehezebb része a bérbeadásnak! Nagyon sok gyakorlat szükséges hozzá, hogy már az elején, a kérdéseknél kiderüljön komoly e az érdeklődés?
Semmilyen, vagy felületes, nem mindenre kiterjedő bérleti szerződést köt
Döbbenetes sztorikat mesélnek, még a "régi motoros" ügyfelek is... de ilyenkor már általában sok sok tizezerbe, vagy százezerbe került a felületesség... A Laguna által, ügyfeleinek biztosított bérleti szerződés, 15 éve folyamatosan bővül, és oda-vissza mindenre kiterjed!
Úgy gondolja Ön mindenre képes!
Hirdetési szöveget írni, fotózni, hirdetni, értékesíteni, bemutatni...
Egy magánhirdető, aligha nem, soha nem tud a hirdetési oldalakon a havi szinten több százezret költő értékesítő cégek elé kerülni, ésakkor ez csak a hirdetés! Megfelelő hirdetési szöveg, szinte "tökéletes" fotók is szükségesek, és persze rendelkezésre állás, megfelelő kommunikáció, ha jelenkeznek a bérlők!
Kérdése van? Ne várjon!      Irjon! | Hívjon! | Visszahívjuk!
Tudta Ön?

2013-ban is változott a bérbeadásból származó jövedelem adózása

A 2013-as, bérbeadásból származó jövedelem adózási szabályairól, ill. a hozzá tartozó fontos részletekről is rövidesen írunk! Szóljon, ha nem bír várni...

Kövessen minket!
A legérdekesebb, leginkább naprakész információk...

Find us on Facebook Laguna Ingatlan twitter Laguna Ingatlan fórum
Energiatanúsítvány?
Minden eladó és kiadó ingatlanhoz mellékelni kell az Energetikai tanúsítványt! Segíthetünk?
Részletek
  segíthetünk? Segíthetünk?
Kérjen visszahívást!
Visszahívjuk
Ajánlatot küldünk! Kérjen személyreszabott
ajánlatot
Ajánlatkérés
Ajánlatot küldünk! Összeírtuk,
mit keresnek
ügyfeleink
Ingatlant keresünk
 

Érdekli az INGATLAN SZAKMA? Munkatársakat keresünk!
Ingyenes tippek ingatlan tulajdonosoknak! Kattintson ide!
Ügyfeleink konkrét ingatlankereséseit itt megtekintheti!
Eddigi hírleveleinek archívumát ide kattintva éri el!
Cikkünket eddig 8029 látogató olvasta el
Tetszett a cikk? Ajánlja ismerősének! Küldje tovább emailben!
Hozzászólások (2 Komment)
Ossza meg ezt a cikket FaceBook
S.E.
2013, március 28 - 14:04

Egy jó ideje van érvényes megbízásom a házam bérbeadására több ügynökséggel! Nem ilyen teljesen általános meglátásokat, és kérdéseket várok! Hanem azt, hogy "Vajon hogy csinálják azok akiknek ez sikerül?" Tegyenek a konkrét ügyben javaslatot, hogy hogyan kéne kiadni, mennyiért, kinek hirdetni, kik a célszemélyek ...stb

Rácz Péter
2013, március 29 - 14:08

 

Kedves S.E:

Értettük a célzást ... a konkrét javaslatokat ingatlanával kapcsolatban a személyes e-mail-jére küldjük meg! :)

 

Összegzésképpen....

Tulajdonképpen olyan válaszaim vannak, amelyeket a hírlevelünkben is leírtunk, és mi gyakorlatban alkalmazunk is…

Ez, például minden ingatlan pozicionálása, kinek, milyen típusú vevőnek, bérlőnek, családnak lehet jó az adott ingatlan! El kell helyezni, hogy célzottan tudjuk ajánlani neki…

Nyilván erre az lesz mindenkinek a reakciója, hogy "akkor nosza, helyezze el, és vigyék már…"

 

Sajnos ez nem ilyen egyszerű! Minden ingatlannak van több, sarkalatos pontja, amely engedi, vagy éppen megakadályozza az eredményt…

A legtöbb ilyen pont kezelhető, alakítható egyszerűen, amelyet meg is teszünk! Van azonban 1-2, amelyre nem vagyunk hatással, vagy maximum közvetve!

Az egyik ilyen az ára! Sajnos, ez egy klasszikus olyan pont amellyel – be kell vallanom, folyamatosan bajban vagyunk!

Bajban, de nem úgy ahogy elsőre gondolná az olvasó!

 

Az esetek túlnyomó részében az adott ingatlan tulajdonosa megkérdezi a véleményünket ingatlana áráról, független attól, hogy eladó, vagy kiadó. Ilyenkor el is szoktuk mondani, hogy mit tartunk reális nagyságrendnek, ehhez képest milyen kínálati, és milyen végárat tudunk elképzelni adott esetben.

 

Sajnos már általános tény, hogy ár ügyben, a legritkább esetben egyezik a véleményünk a tulajdonossal. Ez talán klasszikus is, merthogy a tulajdonos minél többet szeretne, és hiedelmek szerint az értékesítő pedig kevesebbet! Hiedelmek, mert nyilván az értékesítő jutaléka az ártól függ szinte minden esetben. Ezzel együtt számos esetben halljuk, hogy "persze egyszerű lehúzni az árat, mert úgy sokkal könnyebb a dolga"!

 

Örökös dilemma a munkánkban ez a szituáció, és szinte folyamatos küzdés, hogy az ingatlanok árát nem "lehúzzuk", hanem a "helyére" szeretnénk tenni, hogy az elvárás (eladás/kiadás), mint végcél, egyáltalán megtörténjen.

 

Általános trend a piacon, hogy szinte valamennyi tulajdonos, piaci szempontból – és ez fontos, hogy csupán piaci szempontból – túlárazza az ingatlanát!

Munkatársaimmal folytatott értekezletek során, szinte minden alkalommal van olyan sztori, hogy beárazunk egy ingatlant, majd a tulajdonos mond egy cca 30%-al magasabb árat (ez egy bérbeadási példa), majd egy jobb esetben fél év, rosszabban 1 év  "helybentopogás" után, kiadja annyiért, amennyit mi mondtunk az elején. A vicc az egészben, hogy ilyen történetből 15-20 konkrét példával rendelkezünk!

Ha ilyenkor matematikai alapon kiszámolja az ember, olyan fokú a vesztesége, hogy akár a javasolt árhoz képest is adhatta volna 50%-al kevesebbért is…

 

Azt nehéz "átadnunk", hogy megértethessük a tulajdonosokkal, hogy ha egy ingatlan megfelelő értékesítés képviselet mellett 2-3 hónap alatt nem talál bérlőre, akkor felül kell vizsgálni… Egyrészt ellenőrizni kell a publikációját (ezt mi minden esetben megtesszük azokkal ahol mi vagyunk a képviselő), másrészt pedig ár tekintetében!

Sajnos már már szabály, hogy a legtöbb ingatlan túlárazott! Azzal együtt ezt kell állítanunk, hogy alig van olyan ingatlan, ahol a vevő, vagy bérlő, az ú.n. listaáron megveszi, vagy kibérli!

Gyorsan, itt kell megjegyezne, hogy az "alacsony" 50-80 ezer Ft-os bérbeadó lakások esetében, nagyon nem szoktak alkudozni, mert olyan nagy a kereslete, hogy ha az ár is jól pozicionált, reális, akkor azt egyből elviszik!

Vevőt, Bérlőt
keres?

Küldje el eladó, kiadó
ingatlana alapadatait,
szakértő munkatársunk
felkeresi Önt!
Keressen
Eladó, kiadó...

Keressen eladó, kiadó
lakásokat, házakat, villákat,
építési telkeket kínálatunkban
részletes feltételei szerint
Hasznos
tanácsok!

Hasznos ötletek,
nélkülözhetetlen tanácsok
Vevőknek, Bérlőknek, Eladó
tulajdonosoknak, berbeadóknak
Kapcsolat
Kérje értékesítő szakember segítségét, hívja munkatársainkat!
Tel: (361) 200-9960
Mobil: 0620-935 9999

skypeSkype
További információk
Ajánlatot küldünk
e-mailen
Kérjen személyre szabott, privát ajánlatot, értesüljön elsőként a piacra kerülő eladó ingatlanok, kiadó ingatlanokról... További információk
Letölthető ingatlanos szaktanácsok pdf
Nélkülözhetetlen tudnivalók, szaktanácsok ingatlan bérbeadásnál, bérlésnél, eladásnál, vagy vásárlásnál... További információk

Legfrissebb ingatlan ajánlataink

Kiadó lakás I. Naphegy
42 nm, 2 szobás
213 600 Ft
Kiadó lakás I. Naphegy
42 nm, 2 szobás
213 600 Ft
Eladó lakás II. Gugger-hegy
77 nm, 3 szobás
120 000 000 Ft
Eladó lakás II. Pasarét
145 nm, 4 szobás
220 000 000 Ft
Eladó lakás II. Törökvész
91 nm, 3 szobás
122 000 000 Ft