Laguna Ingatlanközpont
ELADÓ, KIADÓ lakások, családi házak, villák, telkek

"Az ingatlanos, mindig NYER...!?!?!"

Rácz Péter | 2008, október 10 - 00:44

Sok vád és sok bírálat az ingatlanszakmában ... Az ingatlanos MINDIG NYER! ...szokták mondani! Érdekli a színfalak másik oldala is? Tudja meg, ki, hol, és miben hibázik! Vértezze fel magát, hogy még véletlenül se ...

 

Ritkán szoktam unatkozni, ugyanis olyankor általában azonnal keresek valami elmaradt, elodázott dolgot, amelyre nehezen nézek rá, de mégis meg kellene csinálni...

 

Sokszor olyan is megesik, amikor egyszerű információ éhségből, vagy a későbbi feladataim alátámasztásául újságot olvasok, vagy böngészem az internetet, próbálva tájékozódni, tanulni, egyszerűen képben lenni, hogy nagyobb, és hitelesebb látóteret kaphassak a körülöttem zajló külvilágról ...

 

Minap is ezt tettem, amikoris elkövettem azt a "hibát", hogy beírtam a mindenki "guglijába", hogy "ingatlanügynök"...

Bár ne tettem volna...

 

Néhány oldal múlva bombáztak a "jobbnál-jobb" cikkek, a szakmámról, miként "Azok a csodálatos ingatlanhiénák" vagy amikor "Az ingatlanosnak mindig jár a jutalék", és a "Hogyan rántsuk le a szerencsétlen ügyfelet", és a hab a tortán a "Vevő- és eladósz...atás a .....-nél"

 

Elnézést az érzékeny lelkű olvasótól, de muszáj voltam így írni, átadni, hogy értsék, mitől nyílik ki egy "becsületesnek tartott" ingatlanos zsebében a bugylibicska ... és a legborzasztóbb, hogy a blog-író habitusából ítélve, valószínűleg igazak is a történetek!

 

Egyesek próbálnak vért, verejtéket nem kímélve némi tisztességet csempészni a szakmába, építeni a padlóig alázott hírnevet, valami hagyományt, szaktudást, megbecsülést kivívni, hogy elmondhassuk előbb utóbb a "felhígult" szakmánkról, hogy van szakértelem is a világon, és tényleg van olyan, amikor az ingatlanügynök nem ügynök többé, hanem valódi tanácsadó, értékesítő!

 

Vannak akik tényleg nem spórolnak a nem túl bővelkedő lehetőségekben idővel, pénzzel, energiával, hogy képezzék magukat, meghallgassák ügyfeleiket, és szaktudásukat valóban arra használják, hogy valódi értékeket rejtő, eredményeket produkáló szolgáltatást végezzenek ügyfeleik megelégedésére! Vannak akik még azt hiszik, hogy a tartás, a becsület útja sikerrel van kikövezve...

 

Természetesen minden botnak két vége van, mint ahogy "ennek" is, és van aki ezt másként gondolja...

 

Az egyik leginkább felháborító ...

 

"Kiadó lakást kerestem a XI. kerületben a megfelelő paraméterekkel... 
...listából sorra hívtam a telefonszámokat.
Jópár lakás esetében a "Bííííp" nevezetű "ingatlaniroda" jelentkezett. (Ez eddig ugye nem is lenne baj.) Az "ingatlanreferens" érdeklődésemre közli, hogy legyek szíves befáradni a Bííííp utca Bííííp. szám alá, ugyanis csak személyes találkozó után tudják az általuk tárolt címek telefonszámait kiadni. (Kezdett gyanús lenni.)

Kérdésemre, hogy mivel én a XI. kerületben lakom, ugyan miért is „fáradjak” át a városon, a fent már említett monológot ismételte el a hölgy.

Mivel kissé gyanús lett, megkérdeztem, hogy netalántán ezért még fizetnem is kell?
A hölgy közölte, hogy igen 3600,-Ft-ot, de semmi garancia nincs arra, hogy ezek a lakások elérhetők még, mert idézem: „Sokszor a tulajdonos nem válaszol vissza, hogy elkelt a lakás” (Gondoltam el innen, de ezek után jött a döbbenet.)

 

Egy adott hirdetést megtaláltam egy másik telefonszámmal is, majd felhívtam, ahol a kiadó lakás tulajdonosa jelentkezett, akinek tudomása sem volt arról, hogy a lakását más is ki szeretné adni, és erre nem adott felhatalmazást. Visszahívtam az ingatlanirodát, és megkérdeztem őket, hogy van e felhatalmazásuk erre és erre a lakásra, mire közölték, hogy nekik nem is kell, mivel az Bíííp (ingatlanhirdetési portál)állnak szerződésben."

 

Nos ez a klasszikus példa amikor "forgok a székemben", és képtelen vagyok megérteni, hogy minek?
Minek ez? ...mármint MINEK EZ A MÓDSZER?!?!?!?

 

Tényleg a 3600,- forintokból kell összeszedni a havi betevőt?

Tényleg soktíz, vagy száz ember becsapásából kell megélni?!?!?

 

Sajnos, csak etikailag tudom elítélni a fent olvasottakat, ugyanis ezt nem ingatlanközvetítésnek hívják, hanem valamiféle bérmunka, amely információ gyűjtés - némi kis "Andersen becsatolással" - és annak értékesítése .... Ha valaki ingatlant értékesít, vagy bérbe kínál, akkor valóban kell(ene) legyen a tulajdonostól felhatalmazása erre - Megbízás!

 

A fenti esetben azonban nem az ingatlanértékesítésen van a hangsúly, hanem egyszerű adathalászatról, adatgyűjtés eredményeinek értékesítéséről.

 

Levadásszák az infokat a netről, az újságból, összegyűjtik, és jópénzért adnak belőle! Az persze indifferens, hogy esetleg nagyrészük már elkelt - feltételezve azt, hogy egyáltalán nincs benne vevőcsalogató, nagyon akciósan hangzó, alkalmi vételnek tűnő, ámde sosem létezett ajánlat!

 

No! Nem voltam rest, és gondoltam, ez mind csak RÁGALOM, és nincs is ilyen, ez csak kitaláció!

 

Beléptem a "híres" ingatlanokat ajánló site-ra, és kifejezetten olyan ingatlanokat kerestem rajta, amely kici, szep, ész lenni nadon occó ... merthogy a "kici ész occó" lakásokat többen keresik!

 

Igen hamar rátaláltam a már fent említett "bííííp" iroda hídetéseire! Hmm! Ezek tudnak valamit, mert hemzsegnek a jobbnál jobb ajánlatok, szinte már ránézésre vennék egyből kettőt is!

 

- V. Kossuth tér, 43 nm-es, 1 szoba-hallos konvektoros lakás 11 millióért!

- II. Mammut mögött, 56 nm-es, 2 szobás lakás, 9,7 millióért

- VI. Benczúr u-ban, 49 nm, 2 szoba, kertre néző lakás, 7,2 millió

- I. Várfok u., 33 nm, 1 szoba, 7,7 millió  

 

Ugye csábító!?!?

Nekem is! Képpel, adatokkal, stb... Már hívom is!

 

Csinos, szőke, kicsit unott hangú hölgy jelentkezik....

Elmondom, hogy ezek érdekelnek!

- Akkor legyek kedves befáradni az irodába...

" ..és tessék mindani! Ezek aktuális hírdetések?"

" Persze, megvannak még, nyugodtan jöjjön, és további 5-6 lakás is biztos még... "
...csupán annyi a teendőm, hogy regisztrálok a cégnél, és már kapom is a címeket... igaz az regisztrációs költség közben inflálódott 5200-ra...!

 

Próbálkozom: Mi lenne, ha nem fizetném ezt a reg.díjat, hanem adnék 1 %-ot (kicsit spórolok - de gondoltam a 10 milliónak az 1%-a épp 20x annyi, mint a reg.díj)

 

Nyugalom! Nem kerültem bajba! Természetesen nem volt elfogadható a javaslatom!

 

Gondoltam akkor "B" verzió... Mi lenne ha bemennék, és onnan helyből felhívnám a tulajokat, és ha meg tudom nézni, akkor 2x-es reg.díjat fizetnék?

 

Hááát ... megint spóroltak nekem, mert ez sem volt jó... és hogy kisasszony elébe menjen a "C" verziónak, kaptam még 3 olyan mondatot, hogy ne szórakázzak, és vagy megyek és fizetek, vagy takarodjak(!!!)

 

Néhány másodperces csend honolt... aztán lassan magamhoz tértem... Nem vagyok egy ijedős típus, de úgy tűnik meglepődős annál inkább!

 

Ezt nem hiszem el!

 

Gondolom, sejtik mit érzek... 

Már csak az a kérdés, hogy kisasszony önnön magától ilyen "kedves", vagy a cégvezetés kiváló oktatása az, amely erre készteti!

Én szégyellem magam ilyenkor, hogy vannak a szakmában ilyen esetek...

 

Örök tanulság, sőt hirdetnivaló, hogy léteznek ilyen esetek, és vannak olyanok, akik kifejezetten elhatárolódunk ezen cégektől, és igenis van olyan ingatlanértékesítő, aki tudja a munkáját másképp is, tisztességesen, sem jogilag, sem etikailag elítélhető módon végezni!

 

Vizsgálódásaim természetesen nem értek még véget, következő cikkeimben folytatom még a történeteket, hogy mire is vigyázzon még ...

 

...csak a címsorokból ...
 


"Hogyan vitessük le a tisztelt Megbízóval az árat,
hogy aztán már szinte kisujj mozdítással
eladható legyen?"

 

"Hogyan keresnek az ingatlanosok
semmittevéssel pénzt?"

 

"Hazárdírozások az ingatlan szakmában!"
 

"A kétszeres jutalék több mint az egyszeres..."


"Fogadjunk hogy eladjuk!
Aha! ...de milyen áron?!?!?"


"Garanciát vállalunk, hogy eladjuk!
...ha mégsem, akkor "mi fizetünk!
...ha ez is mégsem, akkor bocs!"

 

"Hogyan lesz az olcsó jó drága?
2% vs. akár 6% is"

 

"Illetéktelen hirdetések?
Káros vagy nagyon káros?"

 

"Malmozzuk meg a tulaj bizalmas információit!"
 

"Hogyan szolgáltassunk úgy, hogy
semmit nem teszünk?"

 

"Lopjunk adatokat!"
 

 

Látogasson vissza weboldalunkra, hogy Ön is tudjon azon tényekről, amelyek a tisztességes-, az ingatlan szakmaért elkötelezett Értékesítők is elítélnek!

 

Ha közvetlen szeretné megkapni cikkeinket, iratkozzon fel hírlevelünkre! Partnereink értesülhetnek a leggyorsabban a legfontosabb tudnivalókról!

 

 

  

 

Fontos, hogy ingatlanügyleteinek ügyintézése során, kérje hozzáértő képviseletét!

 

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére! 

 

Ha kérdése van, he habozzon!
Munkatársaink készséggel válaszolnak! Kattintson ide!

  

 

Cikkünket eddig 11191látogató olvasta el

 

[ Vissza a címszavakhoz ]

 

  

LAGUNA Ingatlan
1026 Budapest, II. ker. Pasaréti út 53.
 tel.: (361) 200-9960 (több vonal)
fax: (361) 394-3120
 Központi e-mail:levelezes@lagunaingatlan.hu

Tetszett a cikk? Ajánlja ismerősének! Küldje tovább emailben!
Hozzászólások (0 Komment)
Ossza meg ezt a cikket FaceBook
Vevőt, Bérlőt
keres?

Küldje el eladó, kiadó
ingatlana alapadatait,
szakértő munkatársunk
felkeresi Önt!
Keressen
Eladó, kiadó...

Keressen eladó, kiadó
lakásokat, házakat, villákat,
építési telkeket kínálatunkban
részletes feltételei szerint
Hasznos
tanácsok!

Hasznos ötletek,
nélkülözhetetlen tanácsok
Vevőknek, Bérlőknek, Eladó
tulajdonosoknak, berbeadóknak
Kapcsolat
Kérje értékesítő szakember segítségét, hívja munkatársainkat!
Tel: (361) 200-9960
Mobil: 0620-935 9999

skypeSkype
További információk
Ajánlatot küldünk
e-mailen
Kérjen személyre szabott, privát ajánlatot, értesüljön elsőként a piacra kerülő eladó ingatlanok, kiadó ingatlanokról... További információk
Letölthető ingatlanos szaktanácsok pdf
Nélkülözhetetlen tudnivalók, szaktanácsok ingatlan bérbeadásnál, bérlésnél, eladásnál, vagy vásárlásnál... További információk

Legfrissebb ingatlan ajánlataink

Kiadó lakás V. Belváros
102 nm, 3 szobás
1 000 000 Ft
Kiadó lakás II. Rézmál
80 nm, 2+1 félszobás
480 000 Ft
Eladó telek XII. Orbán-hegy
2888 nm,
1850 000 000 Ft
Eladó lakás VIII. Józsefváros
49 nm, 2 szobás
53 900 000 Ft
Kiadó lakás II. Pasarét
75 nm, 3 szobás
360 000 Ft