Laguna Ingatlanközpont
ELADÓ, KIADÓ lakások, családi házak, villák, telkek

Bemutatjuk Borbíró Virgil tervezte, pasaréti Bauhaus villa-t

Laguna ingatlan | 2013, december 29 - 02:09

 

Borbíró Virgil tervezte, építette, klasszikus

Bauhaus villa a II. Napraforgó utcában!

 

 

Igazán igényes, a kuriózumokat kedvelőknek ajánljuk ezt a különleges villát! Igazi klasszikus, pasaréti bauhaus villa a II. kerületben!

Szakmai berkekben mindenképpen, de az igazi különlegességek után érdeklődők körében is izgalmas hírnek számít, amikor egy "unikum" kategóriájú ingatlant tudunk bemutatni!

 

pasaréti bauhaus villaÁltalában az ilyen ingatlanokat nagyon ritkán tudunk bemutatni, hiszen nagyon rittkán kerülnek a piacra. Ez a ház is utoljára 2014-ben volt eladó, és természetesen hamar el is kelt!  Ennek kapcsán volt lehetőségünk látni belülről s megismerni a híres építés eredeti elképzeléseit a családi ház fogalmáról...

 

Az ingatlan vásárlás a legritkább esetben verseny, de azért jelen esetben mindenképpen büszkeség a hozzáértők körében birtokolni Budapest egyik legelegánsabb régiójában, egy "Borbíró Virgil villát"!

 

Borbíró Virgil tervezte,
klasszikus Bauhaus villa eladó a Napraforgó utcában

 

bauhaus villa eladó bórbíró villa eladó pasaréti eladó villa

 

A neves építész tervei alapján 1931-ben épült eredeti Bauhaus villa, amely Pasarét egyik legkülönlegesebb utcájában a Napraforgó utcában található.

 

A hely különlegességét az adja, hogy az utcában kizárólag a kor neves építészei által tervezett Bauhaus villák épültek.

 

Amikor először jártam sok évvel ezelőtt a pasaréti Napraforgó utcában, ámulva és nagy megilletődöttséggel vettem szemügyre az ott látott valódi Bauhaus épületeket. Ez nekem, mint ingatlanokkal foglalkozó szakember számára az igazi „paradicsomi édent” jelentette. Az „ember fia” ahogy belép ebbe az utcába azonnal körülöleli a régi polgári miliő hangulata, mintha visszamennénk a 30-as évekbe…

 

Az akkori látogatásom célja egy Kozma Lajos által tervezett villa érétkesítése volt. Az értékesítés során mindig nagy lelkesedéssel és áhítattal átszellemülve mentem mutatni a villát az érdeklődőknek. Gondolom kitalálják… a villa gyorsan megtalálta új gazdáját.

 

Visszatérve az utcához… a "kísérleti kislakásos mintatelep" 1931-es megépítésekor – a kor neves építészeinek segítségével - az volt a cél, hogy megismertessék a nagyközönséggel a modern kor építészeti törekvéseit, ezért aztán különböző arculatban, ámde még is egységes Bauhaus stílusban többek között Molnár Farkas, Kozma Lajos, Borbíró Virgil és még sok elismert építész tervei alapján valósult meg.

 

 

Mindez olyan jól sikerült, hogy a közel 80 éve épült házakból, azok is meríthetnek ötleteket, akik most terveztetnek maguknak új, modern családi házat. Itt jegyezném meg, hogy a mai, egyesek körében oly közkedvelt minimál dizájn is valamelyest a letisztult Bauhaus stílusra vezethető vissza!

 

A korábbi (túl)díszített épületekkel szakítva a tervezők a funkcionalitást helyezték előtérbe, a helyiségek ésszerű elosztására a kedvező tájolásra összpontosítva valósították meg álmaikat.

 

Éltek és élnek itt neves magyar színészek, nyugdíjasok, külföldiek… mindazok, akik már jól ismerik és szeretik a Bauhaus építészet letisztult formáit, emberléptékű, élhető belső tereit…

 

Ilyen kis gyöngyszem a most színpadon szereplő "kis villánk" is, amely a korát meghazudtolva gyakorlatilag makulátlan műszaki állapotban várta új gazdáját.

 

Bauhaus villa eladó


Legutóbbi tulajdonosa a korra jellemző stílusban, kifinomult ízléssel, a legmodernebb technológia felhasználásával, minőségi anyagokkal újította fel az épületet, amely egyaránt megmutatkozik műszaki, esztétikai, de még a beépített bútorai tekintetében is.

 

A csupán 2 szintes, mindössze 180 nm-es villa, egy gyönyörűen ápolt, épített kerti-tavas, sziklás, japán kertben helyezkedik el.

A kertszinten hall, ebédlő, nappali, és kertkapcsolatos konyhája az, ami az igazi nyugalom szigeteként hat az emberre...
Az emeleten 2 nagy, kényelmes szoba terasszal, kis, és nagy fürdőszoba, és gardrobe helyezkedik el, eredeti hangulatot idéző kialakítással.

 

Ezt a kis villát 2-3 fős, kifejezetten "ínyenc", a klasszikus, még eredeti értékeket kedvelő, otthont keresőknek ajánlottuk!

 

Tudjuk, hogy nem mindenkinek potenciális ajánlat egy ilyen villa – már csak az ára miatt sem – azonban a szép, klasszikus épületeket kedvelőknek, és nyilván akik megengedhetik maguknak az átlagon felüli ingatlanvásárlást – nekik mindenképpen egy érdekesség. Az ingatlan egykori értékesítési adatlapján a teljes képgalériát is megtekinthetik!

 

Amennyiben ilyen különleges ingatlanra vágynak, kérem, keressen bennünket, több olyan ingatlan is található a portfoliónkban, amely a tulajdonosok kérésére, a különleges mivolta miatt nem szerepel itt a weboldalon, kizárólag egyedi ajánlatban elérhetőek!

Érdekli ajánlatunk?   
A eladó villák ajánlatkérés 
Visszahívás kérése!
 

 

Eladná - Kiadná?
Eladná - Kiadná?
Küldje el ingatlana
alap-adatait
Visszahívjuk
Segíthetünk?
Kérjen
visszahívást!
Mit keresünk
Összeírtuk,
mit keresnek
ügyfeleink
Ajánlatot küldünk!
Kérjen személyre-szabott
ajánlatot
Hírleveleink
Hirleveleinket, hasznos tanácsainkat
itt érheti el

 

További hasonló budai eladó villák 

Milyen ELADÓ és KIADÓ LUXUSVILLÁkat keresünk 

Konkrét ingatlankereséseinket ide kattintva érheti el 

Eladó PENTHOUSE lakást keresünk! 

Vissza a Hírek oldalra 

 

Cikkünket eddig 21814látogató olvasta el

 

 
Tetszett a cikk? Ajánlja ismerősének! Küldje tovább emailben!
Hozzászólások (0 Komment)
Ossza meg ezt a cikket FaceBook
Vevőt, Bérlőt
keres?

Küldje el eladó, kiadó
ingatlana alapadatait,
szakértő munkatársunk
felkeresi Önt!
Keressen
Eladó, kiadó...

Keressen eladó, kiadó
lakásokat, házakat, villákat,
építési telkeket kínálatunkban
részletes feltételei szerint
Hasznos
tanácsok!

Hasznos ötletek,
nélkülözhetetlen tanácsok
Vevőknek, Bérlőknek, Eladó
tulajdonosoknak, berbeadóknak
Kapcsolat
Kérje értékesítő szakember segítségét, hívja munkatársainkat!
Tel: (361) 200-9960
Mobil: 0620-935 9999

skypeSkype
További információk
Ajánlatot küldünk
e-mailen
Kérjen személyre szabott, privát ajánlatot, értesüljön elsőként a piacra kerülő eladó ingatlanok, kiadó ingatlanokról... További információk
Letölthető ingatlanos szaktanácsok pdf
Nélkülözhetetlen tudnivalók, szaktanácsok ingatlan bérbeadásnál, bérlésnél, eladásnál, vagy vásárlásnál... További információk

Legfrissebb ingatlan ajánlataink

Eladó lakás XIII. Újlipótváros
110 nm, 4 szobás
95 000 000 Ft
Eladó lakás I. Vároldal
49 nm, 1 szobás
62 900 000 Ft
Kiadó lakás XII. Németvölgy
139 nm, 4 szobás
692 250 Ft
Eladó családi ház XII. Farkasvölgy
420 nm, 6 szobás
435 000 000 Ft
Eladó lakás XII. Márton-hegy
145 nm, 4 szobás
225 000 000 Ft